Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Nyheter

Remissvar till transportplanen

Bra förslag, men såväl Hagfors som Munkfors önskade få med en notering när de svarade på remissen gällande den regionala transportplanen för 2018-2029.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Kommunstyrelserna i såväl Hagfors som Munkfors tog beslut om sina remissvar till den regionala transportplanen för Värmlands län rörande åren 2018-2029 under sina sammanträden på måndagen.

Båda kommunerna ser positivt på planens innehåll, men saknade vägobjektet Dele-Älvkullen på riksväg 62, som fanns med i den förra planperioden, och önskar få det noterat att det projektet flyttas fram till nästa period, detta till förmån för sträckningen norra infarten Forshaga-Deje, som man också önskar få mötesseparerad och med en högre hastighet.

– Nu ska det ju inte genomföras den här planperioden, det är väl därför det inte står med, men eftersom vi har flyttat fram det så tycker vi ändå det är viktigt att det tydliggörs att det är framflyttat till nästa period så att man inte har glömt bort det nästa period, säger Åsa Johansson (S), kommunalråd i Hagfors.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Remissvar till transportplanen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!