Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Nyheter

Nytt rekordår för Branäs

Foto: Daniel Olausson

Ännu ett succéartat rekordår kan läggas till handlingarna.

Snart passerar Branäs 10 000 bäddar, det långsiktiga målet är uppemot 15 000.

– Det vi tittar på nu är att vi till 2022 är uppe i drygt 13 000 bäddar, det är ingen orimlighet, säger platschefen Martin Sturmhoefel.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det författas hela tiden nya kapitel i den här framgångssagan om Branäs – skidanläggningen i norra Värmland som för bara tio år sedan knappt skulle gå att känna igen jämfört med hur den ser ut idag.

Till den här vintern satsades det stort på bland annat en ny nedfart och ännu bättre snöproduktion, vilket har säkrat tillgången på snö och gett än mer nöjda besökare.

– Vi har haft en helt fantastiskt bra säsong, summerar Martin Sturmhoefel dagen efter att anläggningen stängde för säsongen.

– Vi har lyckats med de investeringar vi har gjort med snöproduktionen och lyckats hålla en otroligt bra standard ända fram till slutet på påskhelgen och kunnat erbjuda otroligt bra skidåkning. Det har varit väldigt positivt också med nya Mattesgapet där vi har fått väldigt bra feedback och det har, som förväntat höll jag på att säga, slutat med en ny rekordsäsong.

Branäs kan räkna in fler skidåkare och besökare än tidigare och landar på någonstans runt en tioprocentig ökning och vi har tidigare berättat om kommande storsatsningar på tre lägenhetshotell till vintern 2018/2019 och hand i hand går utökning av pister och snösystemet.

Det fortsätter också byggas rejält i privat regi och efter Branäs egen satsning nästkommande vinter lär 10 000-bäddsvallen passeras.

• Ser ni själva något tak på hur mycket ni kan växa?

– Vi har som mål att komma upp i någonstans 14 000-15 000 bäddar, så det siktar vi på till att börja med och under tiden funderar vi på framtiden också, säger Martin Sturmhoefel.

• Hur ser era långsiktiga mål ut?

– Det är runt det alpina i första hand, sedan tittar vi naturligtvis också på olika projekt med bland andra Torsby kommun där vi tittar på barmarkssäsongen och sommarverksamheten också. Men det behöver vara fler intressenter som utvecklar besöksanledningarna, vi ser det mer som ett samarbete i närområdet.

Rätta oss
1 / 1

Branäs röstades fram till vinnare av Stora barnsemesterpriset för tionde gången och blickar än en gång fram emot nya säsonger fulla av storsatsningar.

Aktuell artikel (1 av 8)
Nytt rekordår för Branäs

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!