Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 27 april - vecka 17
Munkfors

EDC köper elektroniktillverkare

Elektronikföretaget EDC köper Triab Elektronik AB i Stockholm.Köpet innebär att EDC-gruppen kommer att bestå av fyra anläggningar med så kallad kundnära verksamhet i Göteborg och Stockholm samt fabriker i Munkfors och Tallinn.
Artikeln fortsätter efter annonsen

– Lite av ett drömläge.

Det säger EDC:s vd Olle Hulteberg i en kommentar till affären.

– Triab har kunniga medarbetare, bra kunder och en modern maskinpark. Tillsammans kommer vi att kunna ge ett ännu bättre erbjudande till kunderna, fortsätter han.

För ett och ett halvt år sedan köpte EDC konkurrenten Fabec i Göteborg. Det företaget har utvecklats starkt enligt Hulteberg som räknar med ett liknande uppsving för Triab.

Totalt ingår nu fyra anläggningar i EDC-koncernen.

– Vi kompletterar varandra bra. Gemensamt kan vi erbjuda kunderna en bättre geografisk närvaro vilket är viktigt i den här branschen. Med ett breddat och gemensamt erbjudande kan vi även vara ett attraktivt alternativ på nya marknader och för nya kunder, säger Olle Hulteberg.

Köpet av Triab betyder att EDC-gruppens omsättning i år beräknas öka från 220 miljoner kronor till cirka 250 miljoner kronor.

I Munkfors har företaget drygt 80 anställda.

EDC:s affärsidé är att som kontraktstillverkare konstruera, tillverka, montera, testa och leverera kompletta elektroniska produkter till industrikunder i Norden.

– Orderstocken är på rekordnivå och den fylls kontinuerligt på, skriver företagets vd Olle Hulteberg i ett pressmeddelande.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 5)
EDC köper elektroniktillverkare

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!