Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Nyheter

Lokal sprit portad

Foto: TT

Systembolaget har valt att stoppa en värmländsk sprittillverkares märke i butikerna. Anledningen från dem sägs vara en för låg efterfrågan. Nu överklagar tillverkaren beslutet till Alkoholsortimentsnämnden.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Flera gånger har tillverkaren i Värmland försökt få kontakt med Systembolaget om varför de vill bryta avtalet sinsemellan men bara fått till svar att efterfrågan inte motsvarat förväntningarna.

Tillverkaren anser dock att med tanke på att produkten sålts i fyra butiker har efterfrågan "legat i paritet med vad som förväntas av en TSLS-produkt" (tillfälligt sortiment lokalt och småsakligt).

Man har även begärt att få sälja i ytterligare butiker där Karlstads samtliga ingår plus Skoghall. Men där har de inte fått något gehör för sin förfrågan.

Sprittillverkaren har nu vänt sig till Alkoholsortimentsnämnden för att överklaga Systembolagets beslut och yrkar på att få ett förlängt avtal där fler butiker ingår.

Som skäl anger de att produkten är i samma klass som andra Vodka-sorter och ekologisk men framför allt att "lokalt och småskaligt är viktigt."

Rätta oss
1 / 1

En lokal tillverkare i Värmland får inte längre sälja sin produkt på Systembolaget.

Aktuell artikel (1 av 8)
Lokal sprit portad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!