Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 juli - vecka 30
Kristinehamn

Vovvar intog Södra Torget

Det var blött och kyligt när Hundar på stan arrangerades i Kristinehamn i lördags. Men hund­ägare och hundar är tåliga släkten och många ekipage hade mött upp för en dag med hunden i centrum.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var andra året i rad som Omtänksamma Kristinehamn anordnade Hundar på stan. Lördagens aktivitet skedde i samarbete med Mafia Hundproffsen som drivs av Malin Björefalk och Sofia Röös.

Publiken var kanske inte lika stor som förra året vilket kan skyllas på vädret. Men många hundar och hundägare hade samlats på Södra Torget.

Olika sponsorer, utställare och försäljare hade satt upp tält på torget. Här såldes allt från foder och godis till varma plädar, halsband och koppel. Hos vissa aktörer kunde man ställa frågor och få råd om hundar, bland annat om friskvård och rehabilitering.

Under dagen kunde man vara med i ”öppna valpförskolan” som vände sig till valpar mellan 14 och 18 veckor. Man kunde prova på hundmassage, gå tipspromenad och vara med på hundutställning.

Utställningen var öppen för såväl renrasiga hundar som blandraser. Anmälningsavgiften var valfri och intäkterna gick till Bröstcancerföreningen Bro.

Den som kände behov av att träna inför utställningsringen kunde vara med på ringträning. Malin Björefalk visade upp resultat från kursen Totalt ledarskap tillsammans med sin grupp och Sofia Röös höll i uppvisningen i rallylydnad. Lillemor Edström och hennes bordercollie Shikka visade några moment som ingår i tävlingslydnad.

Det hölls även en rasparad som gick från Lyran till Södra Torget där de olika raserna samt även blandrashundarna presenterades.

Rätta oss
1 / 3
De matchade onekligen varandra, dalmatinervalpen Kira, nio veckor, och Thilde Henriksson, fem månader. Deras matte respektive mamma heter Erika Andersson, Filipstad, och Jenny Henriksson, Slottsbron.
2 / 3
Även om man är mindre än den man möter tycks man ändå vara lite tuff om man är två. Hundar på stan blev ett möte mellan många nosar och bra social träning för hundarna.
3 / 3
Aktuell artikel (1 av 4)
Vovvar intog Södra Torget

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!