Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 24 november - vecka 47
Kristinehamn

Värmlands Campanläggning skaffar fler ben att stå på

Medicinsk yoga, akupunktur, stavgång, rum för meditation och en relaxvdelning i kombination med bastun.Hans Högfeldt, vd, och Brittmarie Danielson, vice vd och personalansvarig, har många idéer för att utveckla och ge ett komplement till Värmlands Campanläggning.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Nu har företaget tecknat ett kontrakt med Merx Fastigheter om att hyra det hus som under regementstiden var bastu.

Vandrarhemmet vid Värmlands Campanläggning har funnits i många år men företaget har nu ett 20-tal anställda och ansvarar sedan tio månader tillbaka för Krongårdens kök där mat tillagas för de asylsökande på Presterudsområdet i Kristinehamn.

Nu strävar man efter att utöka konceptet, skapa en ny besöksanledning och bredda utbudet till att vara något för alla. Brittmarie Danielson säger att allt fler hittat till anläggningen, såväl turister som företag. Många företag och föreningar håller kurser och konferenser här.

– Det finns många spaanläggningar, vi vill hitta tillbaka till något annat. Men det ska inte bli något New Age-center.

Hans Högfeldt berättar att han under fyra års tid försökt få hyra huset av Vasallen men det var först när Merx tog över fastigheterna som planen kunde förverkligas. Merx och Värmlands Campanläggning har tillsammans börjat rusta upp det 500 kvadratmeter stora huset som bytt färg från gult till grått.

I huset kommer det att finnas vikter och hantlar men det ska inte bli något nytt gym.

– Det ska mer vara en mötesplats för friskvård, säger Brittmarie Danielsson. Vi vill skapa ett centrum utifrån behov och efterfrågan.

Företaget kommer att knyta till sig auktoriserade utövare av olika behandlingsformer, exempelvis massör, akupunktör, yogainstruktör och dylikt.

Målgruppen är inte bara campanläggningens och vandrarhemmets gäster utan även Kristinehamnsborna. I närheten finns löpar- och promenadspår, två badtunnor kommer att placeras ut och på sikt planeras även ett utegym.

– Det ska ha lite annat stuk än utegymmet på Björkvallen, säger Hans Högfeldt.

– Vi ska inte glömma att det här är ett gammalt militärområde så vi ska försöka att ha ett annat tema, säger Brittmarie Danielson.

Hans Högfeldt har planer på att i framtiden kunna arrangera fler läger. När idéerna flödar kommer tankar om Biggest Looser, nyttig matlagning och föreläsningar. Om planerna håller kan hela konceptet rulla igång till våren. Men vissa delar ska vara klara före jul.

Rätta oss
1 / 1
Hans Högfeldt och Brittmarie Danielson har många idéer för området kring Värmlands Campanläggning på Presterudsområdet i Kristinehamn. Nu ska företaget hyra huset i bakgrunden på bilden där det ska bli möjlighet till hälsa för kropp och själ.
Aktuell artikel (1 av 1)
Värmlands Campanläggning skaffar fler ben att stå på

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!