Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 juli - vecka 30
Kristinehamn

Fokus på djur i Kristinehamn

Djurens dag den 4 oktober och Hundens dag den 6 oktober.Detta uppmärksammas i Kristinehamn under nästa veckoslut.Djurskyddets loppis har redan börjat sälja ljus till den ljusmanifestation som planeras och på lördag intar hundarna centrum.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Loppisbutiken på Södra Hamngatan kommer att hålla rea i butiken från torsdag till lördag. Under torsdagen bjuder man på kaffe och det anordnas ett lotteri. Det blir också försäljning av hundkläder. Hundkläderna ingår inte i rean.

I år startar Djurskyddet en ny tradition, en ljusmanifestation för alla djur. Ljusen, som är som gravljus, säljs i Loppisbutiken.

– På dessa skriver man sedan namnet på djuret som gått bort.

Man kan även tända ljuset och skänka en tanke till alla de djur som har det svårt. Intäkterna från ljusförsäljningen går till Djurskyddet.

– Vi hoppas få tillstånd att ställa ljusen vid älvkanten, säger Kristina Gustafsson, ordförande i Djurskyddet Kristinehamn.

På lördagen uppmärksammas Hundens dag i centrala Kristinehamn. Detta arrangemang går under namnet Hundar på stan och vänder sig till hundar, deras ägare och alla som är intresserade av hundar. Bakom detta arrangemang står Krut 2020 och Bris Challenge.

På Södra Torget blir det uppvisningar av hundar och föreläsningar på temat hund.

– Det är första gången som vi arrangerar detta på Hundens dag i Kristinehamn, säger Susanne Forsberg, projektledare och centrumutvecklare.

Bland de medverkande finns bevakningsföretaget Bevasec, Happy Dog, Vovvis, Kristinehamns bruksundklubb, Kristinehamns hundcenter och Kristinehamns hunddagis. 200 påsar med hundgodis kommer att delas ut och utanför centrums butiker och kaféer kommer det att finnas vattenskålar utplacerade om hundarna skulle vara törstiga.

Rätta oss
1 / 1
Kristina Gustafsson med afghanhunden Musse och Lena Erichsen med hans raskollega Lotus är engagerade i Djurskyddet Kristinehamn. Nu planerar de för firandet av Djurens dag under torsdag–lördag.
Aktuell artikel (1 av 4)
Fokus på djur i Kristinehamn

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!