Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 juli - vecka 30
Kristinehamn

Ett mer levande centrum

I Kristinehamn satsar man för att få en trevligare centrumkärna. Resultatet är bland annat fler uteserveringar och ett stort trädäck vid Svinvallen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Satsningen sker som en del i projektet Attraktiva Kristinehamn. Tanken är att man ska göra förbättringar av centrumkärnan på kort, medellång och lång sikt.

– När det gäller förbättringar på kort sikt har vi gjort i ordning områden som upplevs som otrygga genom att till exempel klippa ner buskar, säger Susanne Forsberg, centrumutvecklare i Kristinehamn. Vi har också fotoutställningar i skyltfönster för att få ut konsten utanför museerna.

Vid nedre station har man byggt boulebanor. Runt kajen vid Svinvallen byggs ett trädäck som kommer bli över 500 meter långt. Nästa år ska det gå båttrafik från bryggan till Pärlan i närheten av Picassostatyn.

– Det som har varit bra är att näringslivet har varit med i processen redan från början, säger Susanne Forsberg. Det gäller framför allt förändringarna vid Kungsgatan. Resultatet blev uteserveringar på gatan och en hastighetssänkning för trafiken.

I framtiden ska man bland annat ta itu med en trafik- och parkeringsplan och en inventering av stadens historia som ska genomföras av kulturförvaltningen.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 4)
Ett mer levande centrum

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!