Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 17 augusti - vecka 33
Kristinehamn

Dynawind varslar 17 i tornfabrik

Torntillverkaren Dynawind AB i Kristinehamn inom Morphic Technologies har varslat 17 metallare om uppsägningen. Enligt ombudsman Lars-Olov Andersson på IF Metall Östra Värmland har tillverkningen stannat av i fabriken och samtliga berörda metallare blivit uppsagda.Förhoppningen är att nya order till vindkraften ska komma in innan uppsägningar träder i kraft i mitten av juli.
Artikeln fortsätter efter annonsen

I går meddelade företaget att de slutfört mbl-förhandlingar med facket och att knappt 20 kollektivanställda sagts upp.

Skälet var att affärsläget inom dotterbolaget Dynawind AB inte utvecklas på det sätt som koncernledningen i Morphic och styrelsen förväntat sig. Uppgifterna fanns med i delårsrapporten för första kvartalet i år.

I princip har all tillverkning av torn till vindkraftverk avstannat i fabriken.

Ombudsman Lars-Olov Andersson har varit med och förhandlat.

- Samtliga 17 metallare har blivit uppsagda eftersom det saknas jobb. Vi hade en liknande situation för ett par år sen och då lyckades företaget få fram nya order. Förhoppningen är att de ska bli på samma sätt den här gången. Trots uppsägningarna är det bättre än att företaget ska gå i konkurs. Nu finns maskiner och liknande kvar på plats i Kristinehamn. Vid en konkurs kunde bolaget ha köpts upp och tillverkningen flyttas från orten.

Vd Martin Valfridsson på Morphic Technologies berättar att Dynawind innan varslen hade 38 anställda. Nu jobbar företaget vidare med affärsverksamhet och service.

- Tyvärr var vi tvungna att varsla personal eftersom det inte finns några beställningar att till verka torn till vindkraftverk inne.

Rätta oss
1 / 1
Torntillverkaren Dynawind i Kristinehamn har dåligt med order och tvingas varsla anställda.
Aktuell artikel (1 av 5)
Dynawind varslar 17 i tornfabrik

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!