Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Nyheter

Klagan på uteblivna luncher

Det klagas på det faktum att det inte serveras någon lunch på Skogvaktaren under helgerna. Men det kommer inte öppnas upp någon servering.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Kontinuerligt under det senaste året har det framförts klagomål rörande det faktum att det inte serveras lunch på helgerna på servicehuset Skogvaktaren. Nu har klagomålen nått Inspektionen för vård och omsorg (IVO) som i sitt beslut meddelar att det är Hagfors kommun som ska ta emot och utreda klagomålen, vilket man gör i en skrivelse som en enig kommunstyrelse ställde sig bakom på måndagen.

Här framkommer att man lade ned lunchserveringen på helgerna då arbetsbelastningen för personalen blev för hög, och det uppstod svårigheter att klara rådande lagstiftning kring livsmedelshantering.

I dag levereras i stället kyld mat till de boende och från kommunens håll hänvisar man till en enkät som visar att de flesta som serveras kyld mat är nöjda med det.

Det är heller inte aktuellt att öppna upp på helgerna igen heller.

– Jag kan ha förståelse för att de inte är nöjda med det och att det skulle vara bättre om det var öppet alla dagar i veckan. Men jag tycker ändå att omvårdnadsbehovet måste gå först, så får den särskilda servicen komma sen. Det här är ju en särskild service och då ser man inom vård- och omsorgsverksamheten att man har svårt att hinna med båda delarna, då fick det bli ett beslut att vi fick låta bli att ha lunchservering på helgerna, säger kommunalrådet Åsa Johansson (S).

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Klagan på uteblivna luncher

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!