Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Karlstad

Wrapsemlan en succé även i Karlstad

Den virala storsuccén wrapsemlan har nått Karlstad.Även här ser den ut att bli en hit.– Första dagen sålde den slut snabbt, säger Anna Englund, konditor och butiksbiträde på Hanna Larssons konditori.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var i början på veckan som wrapsemlan lanserades av ett bageri i Stockholm. Bakverket blev omgående en enorm snackis på sociala medier och i medier, även utländska.

Även Hanna Larsson på Herrhagen var snabba med att haka på trenden och onsdagens premiärbak vittnade om att även Karlstadsborna gillar sin semla i wrapform.

– Det var jättesuccé. Den tog slut snabbt och väldigt många kom in och frågade efter den, det har nog spridit sig ganska snabbt, säger Anna Englund.

När VF besöker konditoriet på torsdagsförmiddagen är ett 15-tal av morgonbakets 50 kvar. Bagaren Johan Lloyd är dock på väg att göra bortåt 150 nya. Han berättar att själva wrappen görs på traditionell semmeldeg, sedan spritsas grädde och mandelmassa ut i brödet som rullas ihop.

– Det är lite omständligare och tar lite längre tid jämfört med en traditionell semla. Degen måste bearbetas lite mer så den får sina sega glutentrådar, och så får man ha koll på ugnen hela tiden.

Att pyssla lite extra är inget som stör Johan Lloyd.

– Kul att göra något nytt och testa nya saker, säger han.

Rätta oss
1 / 1
Likt en traditionell semla bakas wrapsemlan på traditionell vetedeg med kardemummakärnor. Degen behandlas dock lite längre så att den blir seg och rullbar. Grädde och mandelmassa spritsas sedan ut i brödet varpå det viks ihop.
Aktuell artikel (1 av 8)
Wrapsemlan en succé även i Karlstad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!