Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 16 augusti - vecka 33
Karlstad

Värmlänningar vann SM i musikquiz

Tre frågor till Karlstadsbon Magnus Bergström, som med laget Scaramanga vann SM i musikquiz i Stockholm i helgen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

• Hur var finalen?

– Det var en pärs. Vi visste sedan förut att om man missar en fråga som man borde kunna så är det kört. Det blir inte många poängs marginal till slut. Men vi hade tur med en del frågor. Årtalsfrågor finns alltid med och den här gången visste vi exakt. De inledde med att säga med att det var året som Hajen och Gökboet kom, och då visste vi direkt att det var 1975. Annars är det sådana frågor som man kan fundera på till förbannelse.

• Vad var svårast?

– De hade några svåra, bland annat en där de spelade upp fyra låtar och man skulle namnge textförfattare och inte artist. Vi bommade att det var Robyn som skrivit Darins låt Money for nothing. Men sedan hade vi lite tur på slutet i en röda tråden-fråga där de spelade upp fyra artister och man skulle hitta en koppling. De enda två vi visste med säkerhet var Lotta Engberg och skitbandet The Rasmus från Finland. Vi gissade att röda tråden skulle vara Astrid Lindgren-karaktärer, och det var rätt.

• Hur kändes det att vinna?

– Konstigt och overkligt. Jag själv tycker det är lite jobbigt att fira stort och ta åt mig ära. Men i halvtid låg vi under och det var lite nervöst, så det var mest en lättnad när vi vann. Det känns konstigt att säga att man är svensk mästare. Men det är stort att kunna säga att man är svensk mästare i någonting alls, även om det hade varit svensk mästare i att peta navelludd.

Fotnot: Förutom Magnus Bergström bestod laget av Andreas Gustafsson, Ola Jonasson, Sven Wallin. Alla är från Värmland.

Rätta oss
1 / 1
Foto: Privat
Aktuell artikel (1 av 8)
Värmlänningar vann SM i musikquiz

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!