Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Karlstad

Träffas IRL genom WWW

I en tid då allt fler tillbringar än mer tid framför datorer och tv-apparater finns det några som går åt andra hållet.Citypolarna i Karlstad består av en grupp personer med varierande intressen som gör som Citypolarnas motto, de loggar ur och hänger med.
Artikeln fortsätter efter annonsen

För några år sedan skapades hemsidan Citypolarna av en man som tillbaka i sin hemstad i Skåne upptäckte att hans gamla vänner vara borta. Han kände sig ensam men ville träffa nya vänner och skapade därför ett sätt för människor att träffas genom internet, men i riktiga livet. Det hela tog fart och i dag är över 15 000 personer anslutna till Citypolarna.

I Karlstad är drygt 400 personer involverade i det hela och just den här fredagskvällen har ett mindre gäng samlats för en after work. Ett gäng som för en tid sedan inte kände till varandras existens.

– Det är det som är så fint med Citypolarna. Man lär känna personer man aldrig skulle ha träffat annars, säger Marie Baier.

Och det är just det som är kärnan i fenomenet. Man ska träffa nya personer och man ska träffar i riktiga livet, eller irl som internetförkortningen skrivs ut. Genom att skapa ett konto på hemsidan kan man själv lägga upp aktiviteter eller se vilka aktiviteter andra i närområdet lagt upp.

– Så kan man, om man vill, till exempel gå på salsakurs, gå på bio, eller hänga med på andra saker. Det är inget närvarotvång utan man dyker upp om man vill, säger Marie Baier.

På hemsidan kan man inte kommunicera direkt med varandra som på exempelvis Facebook utan hela grejen syftar till att kontakt ska tas offline, via telefon eller ansikte mot ansikte.

– Det är ett bra sätt att aktivera sig på utan att det blir för avancerat. Det är som en kontaktsajt som inte går ut på att dejta, säger Maria Lopez.

Hon och Marie Baier har varit med i Citypolarna sedan ett par år tillbaka och fann varandra snabbt. Nu ses de ofta, även om de fortfarande har vänner utanför Citypolarna.

– Det blir som en form av föreningsliv som spänner över i stort sett vad som helst, säger Marie Baier.

Så för den som känner sig sugen på att träffa nytt folk är det bara att knappa sig in på www.citypolarna.se. Gänget på after work-träffen lovar att alla blir bra omhändertagna.

– Alla är välkomna oavsett kön, ålder eller intressen. Vi är så himla olika men vi har också så himla roligt ihop, säger Maria Lopez.

Rätta oss
1 / 2
Citypolarna är ett sätt för de som kanske är nya i en stad eller de som vill bygga ut sitt kontaktnät. Här sitter ett gäng som för en tid sedan inte kände varandra över huvud taget.
2 / 2
Marie Baier, i bakgrunden, och Maria Lopez träffades för ett par år sedan via Citypolarna och blev snabbt goda vänner.
Aktuell artikel (1 av 8)
Träffas IRL genom WWW

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!