Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 27 april - vecka 17
Karlstad

Sol över Nyedstorget och Fröken Onödig

Sensommarsolen strålade över drygt 500 nyfikna åskådare när Nyedstorget invigdes på lördagen.De fick se allt från gycklare till ukulister och en lyrisk landshövding – samt den sömniga Fröken Onödig, förstås.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Torgprojektet började diskuteras redan 2008, men först i lördags var det dags för storslagen invigning. Cirka fem miljoner satsade kronor har gett en plats för Molkomsborna att vara stolta över – med en scen, sittplatser och en bronsstaty av lite udda snitt.

Konstnären Astrid Göransson fanns på plats för att berätta om Fröken Onödig:

– Min tanke är kvinnor ska få ta plats i det offentliga och vara precis som de är. Vill man ligga och vila och vara lite onödig ska man kunna göra det.

Under det två timmar långa programmet fick besökarna ta del av både sköntoner och vackra ord. Lokale Coopchefen Anders Höjd visade att han kan spela gitarr, och hans dotter Elin än mer att hon kan sjunga. Maud Mithander kulade kor, Ukulister med brister lirade loss och Mera Molkoms representanter berättade om torgprojektet. Bland mycket annat.

Landshövdingen Kenneth Johansson var imponerad:

– Med ett så fint torg som detta är jag övertygad om att solens strålar värmer extra över Molkom idag. Gör som Fröken Onödig – njut av det, sätt er, lägg er ner, och känn att ni duger precis som ni är!

Rätta oss
1 / 1
Molkomsborna gick närmast man ur huse för att få vara med och inviga sitt nya torg. De fick bland annat veta av David Skoog att konstprojektet resulterat i en bok som ska delas ut till alla Molkomshushåll.
Aktuell artikel (1 av 6)
Sol över Nyedstorget och Fröken Onödig

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!