Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Karlstad

Småttingarnas egna mässa

Helgens stora barnfest har börjat. I Karlstads rackethall samsas allt från barnzumba, travhästar och trampbilsbana till annorlunda tv-familjer. Men frågan är om inte de gigantiska levande kramdjuren går bäst hem bland småfolket.
Artikeln fortsätter efter annonsen

– Jättekram, säger barnen och fullkomligt kastar sig flera åt gången runt Radioapans tjocka mage.

Lyckan lyser om alla småttingar som får chansen att träffa och krama sin mjuka idoler på Barnmässan som i år bjuder på ovanliga många sådana.

Ben10Fyrarm var visserligen lite för stor och lite farlig för att barnen ska slänga sig om halsen på honom men betrakta storögt på avstånd går också fint. Andra storfavoriter är Utforskaren Dora, Bamse, Bananer i pyjamas och Branäsbjörnen.

Mässan lockade 7 000 besökare förra året. Det är mest föräldralediga och småbarnsfamiljer som kommer och en och annan morfar och farmor. En helnöjd trebarnsmamma konstaterar:

– I år har jag lämnat ungarna hemma och ska gå runt här i lugn och ro och titta på allt helt själv.

Mässgeneralen Linda Klemners tips är att tänka till innan och prioritera det man verkligen vill se. Det är stand-up, mode­shower, föreläsningar, sång och musik på de olika scenerna hela dagarna. Vill man inte ha så mycket folk runt sig så välj bort lördag.

Elin Åkesson, Karlstad, med två små döttrar, är förväntansfull när hon går in.

– Ska bli jättekul. Jag gillar att det är mycket aktiviteter för barnen. Det här är barnens dag tycker jag.

Såväl flärd som nytta samsas på mässan. Bland utställarna finns allt från företag som säljer kläder och leksaker till brandskola och ideella föreningar. Ingen mässa utan tv-kändisar. I år är det ganska många – nämligen två månghövdade uppsättningar ur TV4:s Familjen Annorlunda.

En lokal nyhet med återvinningstanke är familjebazaren från Hammarö med begagnade kläder och leksaker.

Se webb-tv påvf.se

Rätta oss
1 / 4
Helgens stora barnfest har sparkat igång i Racketcenter i Karlstad. Både på och nedanför stora scenen gympades det ihop med storfavoriten Bamse.
2 / 4
Lyckan lyser om alla småttingar som får träffa och krama sin mjuka idoler på Barnmässan som i år bjuder på ovanliga många sådana. Tur de har stora magar som Radioapan – så den räcker till många.
3 / 4
Att meja ner trafikskyltar eller flytta på dem går inte för sig i vuxenvärlden. Många småttingar tog tillfället i akt att prova på Autovåx och BMW:s trampbilsbana med riktiga trafikljus.
4 / 4
Aktuell artikel (1 av 8)
Småttingarnas egna mässa

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!