Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 april - vecka 17
Karlstad

Ska bli hela världens kostdoktor

Kostdoktorn är en av landets populäraste hälsosajter. Nästa år ska upphovsmannen Andreas Eenfeldt bli Dietdoctor med hela världen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

– Det här är bara början, säger Karlstadsbon.

Alla har vi någon gång klurat över vägen till god hälsa och sund figur. Allmänmedicinläkaren Andreas Eenfeldt tog det hela ett steg längre när han 2007 började blogga om mat och kostråd, i synnerhet fördelarna med lågkolhydratkost.

I dag är kostdoktorn.se en av de populäraste hälsobloggarna.

Enligt aktu.lt, som analyserar interaktioner i sociala medier, är sajten årets sjätte största vad gäller att generera störst engagemang per artikel, klart före jättar som Aftonbladet och Expressen.

– Jätteroligt. Det finns ett stort intresse för moderna råd som fungerar. Tyvärr är ju många råd som florerar föråldrade och går ut på att springa mer och äta mindre för att gå ned i vikt. Det funkar jättedåligt, säger Andreas Eenfeldt.

Som de flesta vet handlar LCHF om att ersätta bröd, socker, pasta och andra snabba kolhydrater med i huvudsak fetter. I dag en spridd lära, men när Andreas Eenfeldt inledde sin nätmission var han en av pionjärerna.

Det är också internets obegränsade och ”billiga” räckvidd som han anser ligger bakom bloggsuccén.

– Tidigare var det bara rika företag med egna intressen som hade råd att sprida sin bild av verkligheten. Nu har man som privatperson helt andra möjligheter att göra oss hörda. Men det är klart det är kontroversiellt, det går fortfarande emot den bild som sockerindustrin vill få oss att tro på.

I dagsläget lägger Andreas Eenfeldt 60 timmar per vecka på sajten. I våras sade han upp sig från sin vanliga läkartjänst inom landstinget för att satsa helhjärtat på kostdoktorn. Företaget har hand i hand med framgångarna expanderat och Andreas basar i dag över sju anställda som producerar sajtinnehåll och administrerar.

Tillsammans med bolagets engelska sajt dietdoctor.com uppger Andreas Eenfeldt att han har hundratusen besökare per dag. 2016 ska den siffran öka betydligt.

– Det går att göra mycket mer internationellt, det här är bara början.

– Sverige i all ära, men den engelskspråkiga marknaden når hundra gånger fler. Jag tror alltså att den kan bli hundra gånger större och målet är att bli den bästa sajten om lågkolhydratskost i världen.

Rätta oss
1 / 2
2 / 2
Aktuell artikel (1 av 7)
Ska bli hela världens kostdoktor

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!