Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 17 augusti - vecka 33
Karlstad

Nya turer kring Aila af Carlstad

Ägaren till båten Aila af Carlstad, som ligger på grund vid Lurö, stämde tidigt i våras Karlstads kommun för att båten inte fick lägga till vid hamnen i Karlstad 2007. Efter diverse skriftväxlingar har nu ägaren inkommit med ett yttrande som ska ligga till grund för en dom efter årsskiftet.
Artikeln fortsätter efter annonsen

I yttrandet, som inkom i måndags till tingsrätten, påpekar ägaren till Aila af Carlstad att Vänerhamn äger hamnen och bestämmer över sitt område, inte kommunen. Han har också synpunkter på Karlstads teknik- och fastighetsnämnds text där de använder benämningen hamnområde.

Yttrandet är begärt eftersom tingsrätten avser att komma fram till en så kallad mellandom i ärendet. Först tittar rätten på frågan om kommunen hade rätt att neka Aila af Carlstad att komma in i hamnen eller inte.

Bengt Kjellberg, pensionerad förste stadsjurist i Karlstads kommun, har anlitats av kommunen för att driva ärendet i tingsrätten. Han ska svara på yttrandet inom kort.

– Men jag kommer endast att skriva att motpartens yttrande inte innehåller något nytt. Aila af Carlstad kom ju inte ens fram till hamnen i Karlstad. Hon gick på grund på vägen dit, säger han.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Nya turer kring Aila af Carlstad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!