Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 17 augusti - vecka 33
Karlstad

Malin ordnar extra julklappar till fattiga barn

Karlstadstjejen Malin Lundqvist fick till slut nog. Hon kände att hon måste hjälpa till – men på ett handfast sätt. Det kommer nu leda till att många barn får en extra julklapp i år.
Artikeln fortsätter efter annonsen

”Let’s make a difference” kallar hon satsningen – vilket kan översättas till låt oss göra en skillnad. Vad det handlar om är helt enkelt att så långt som möjligt utrota den julklappslösa julen.

För många av de hundratusentals svenska barn – cirka 10 000 bara i Värmland, enligt Rädda Barnen – som lever i fattigdom kan det göra stor skillnad.

– Vi vill helt enkelt att alla som kan tittar över vad de kan skänka. Leksaker, kläder, böcker, vad som helst men hela och schyssta saker. De ska man sedan slå in i presentpapper och märka vem det passar bäst till: mammor, tjejer eller killar, förklarar Malin Lundqvist.

Från den 1 till den 21 december kommer insamlingen att pågå, och presenterna går helt oavkortat till Alla kvinnors hus och kvinnojourerna, som sedan får fördela dem vidare.

Följande platser tar emot: Hotel Plaza i Karlstad, Hammarö Folkets hus, Hotel Selma Lagerlöf i Sunne, Hotel Bristol i Arvika och Hotel Royal i Säffle.

– Vi har redan fått med 13 företag som sponsrar på olika sätt, till exempel ska vi köpa underkläder och ett av företagen står för den räkningen. Och 600 personer på Facebook har redan lovat att de ska skänka en massa saker.

– Jag har gått och tänkt på det här så länge, och nu känns det jättebra att det hela är i rullning. Hoppas vi kan glädja väldigt många i jul!

Fotnot: Läs mer om det hela på www.letsmakeadifference.se

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Malin ordnar extra julklappar till fattiga barn

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!