Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 april - vecka 17
Karlstad

Lufthansa tar Karlstad under sina vingar

Flygjätten Lufthansa tar Karlstads flygplats under sina vingar. Från den 26 maj kommer Karlstad att ingå i det tyska flygbolagets bokningssystem.– Nu upphör vi att vara en vit fläck på flygkartan, säger flygplatsens vd Peter Landmark.
Artikeln fortsätter efter annonsen

För den som inte dagligen arbetar med flygfrågor så kan nyheten om bokningssystemet te sig förhållandevis ointressant. Men för Peter Landmark - som ju arbetar med just de frågorna - är det här något av det största som hänt för Karlstad Airport.

– Det är faktiskt smått unikt och det innebär i praktiken att linjen mellan Karlstad och Frankfurt blir en Lufthansalinje i deras system. Det innebär att man kan hitta Karlstad från hela världen och det innebär också att vi kan flyga ut i världen på en och samma biljett. Det är en enorm möjlighet, säger han.

Karlstad blir därmed den blott tredje flygplatsen i landet som finns med i Lufthansas system - tillsammans med Arlanda och Landvetter - och det är även den tredje regionala flygplatsen i landet som har en direktförbindelse till en internationell hub.

För näringslivet är detta en supernyhet, menar Peter Landmark.

– Det betyder att man kan nå sina kunder ute i världen betydligt enklare och billigare och det kommer också att underlätta för de kunder man har i Asien och Amerika att hitta hit. Det kommer även märkas för besöksnäringen att det blir betydligt enklare att ta sig till vår region.

Men, påpekar Landmark, det är inte bara näringslivet som kommer att kunna dra nytta av de möjligheter som inlemmandet i Lufthansasystemet innebär. Även för vanliga fritidsresenärer blir det ett lyft, menar han.

– Absolut, tack vare det här kommer man att kunna flyga till nästan var som helst i Europa för mellan 2 000 och 2 500 kronor tur och retur. Och det öppnar upp för att ta sig ut i övriga världen . Tack vare det här går det att hitta ett flyg som passar alla, säger han.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 7)
Lufthansa tar Karlstad under sina vingar

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!