Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Karlstad

Klassikermöte i Karlstad

I helgen är det stor Amazonträff. Redan i går eftermiddag hade många Amazoner samlats på Norra fältet i Karlstad. VF hälsade på och fick titta närmare på den klassiska svenska bilen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Volvo Amazon, en svensk klassiker, lanserades 1956 som efterträdre till Volvo PV 444. Då kostade den 12 600 kronor. Sammanlagt tillverkades 667 323 Amazoner mellan oktober 1956 och juli 1970. Fortfarande rullar det Amazoner på vägarna, nu som veteranbilar.

Rätta oss
1 / 9
Bertil Lööf från Svenljunga är mannen bakom helgens stora Amazonträff. Då kan man bevittna ett hundratal exemplar av den gamla klassikern vid Bomstadsbaden i Karlstad.
2 / 9
Amazonen är inte bara en klassisk raggarbil, det är också en bil som en gång i tiden tjänstgjorde som polisbil. Ordning och reda var devisen redan då.
3 / 9
Inredning i original och i tip-topskick är ett måste om man ska ha en chans att imponera på de riktiga Amazonentusiasterna.
4 / 9
Norska Amazonklubbens ordförande Bengt Lybekk sitter i sin gamla trotjänare tillsammans med sonen Kenneth Lybekk. I Amazonen trivs far och son bäst.
5 / 9
Bilstereo i original ska det vara. Nostalgi för alla som var med på den tiden då cd-växlare och touch-screen inte ens var påkommet.
6 / 9
Amazonen är en av de mest lättidentifierade bilmodellerna, med sin typiska grill och sina runda former. En vacker bil tycker de flesta.
7 / 9
En vacker bil, om Amazonägarna själva får bedömma.
8 / 9
9 / 9
Aktuell artikel (1 av 8)
Klassikermöte i Karlstad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!