Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 21 juni - vecka 25
Karlstad

Karlstad satsar miljoner på ytterområdena

Nya torg i Molkom, Edsvalla och Skattkärr, en uppfräschning av befintliga torg i Vålberg och Väse och en ny skogspark söder om Skåre centrum. Det är några av förslagen som ingår i kommunens satsning på Karlstads ytterområden.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Kommunen har arbetat upp en plan för ytterområdena under flera år och sammanlagt planerar man att satsa 16 miljoner kronor på att rusta upp centrummiljöerna i kommunens mindre orter.

I tjänstemännens förslag väljer man att prioritera Molkom, Edsvalla, Vålberg, Väse, Skattkärr och Skåre medan man vill avvakta med Rud, Våxnäs och Kronoparken. Stadsbyggnadsnämnden beslutade dock under onsdagen att även ta med Kronoparken bland de högst prioriterade områdena.

– Det har pratats länge om att utveckla Kronparkens centrum utan att något har hänt så vi tyckte att det behövde prioriteras, säger Maria Frisk (MP), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Främst handlar planerna om att göra områdenas centrum mer attraktivt och om att skapa trevliga mötesplatser. I Skåre vill man även utveckla en skogspark och lekpark söder om centrum.

Enligt tidsplanen ska de första medborgarmötena i de olika områdena hållas i maj eller juni. Sommaren ska ägnas åt förhandlingar och projekteringar, hösten åt upphandlingar med entreprenörer, vintern åt utredningar och kalkylering och våren 2012 åt budgetarbete. Genomförandet av satsningarna ska ske mellan 2012 och 2015.

– Det är viktigt att vi noggrant förankrar idéerna lokalt så det inte bara är kommunala tjänstemän som bestämmer hur det ska se ut, säger Maria Frisk.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Karlstad satsar miljoner på ytterområdena

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!