Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 16 augusti - vecka 33
Karlstad

Husvagnssemester med shabby chic-inredning

Solen letar sig fram mellan de tunga regnmolnen och det är lunchtid på Bomstadbadens camping. Familjen Herlin har gjort sig hemmastadda på plats 413. På VF:s tredje nedslag i sommarserien Campingplats 413, är det inga långväga gäster som intagit platsen. På en grisblink är de hemma i huset på Råtorp igen och när de berättar om campinglivet beskriver de sig inte som några ”riktiga campingmänniskor”.
Artikeln fortsätter efter annonsen

– Jag skulle ljuga om jag sa att vi älskar att campa och våra kompisar skulle förmodligen skratta om de läste i tidningen att vi är riktiga campingmänniskor. Visst är det mysigt att bo i husvagn men det är ju framför allt för barnen som vi gör det, säger Suzanne Herlin, som tillsammans med sina tre barn, barnens kompis, hunden Skrollan och maken Janne semestrar på Bomstad.

Familjen Herlin har inget förtält, inget pampigt trädäck och inga stora blomlådor. Däremot har de en rejält stor husvagn som är inredd med mycket vitt och på ena hyllan står en emaljskylt med texten: Försök att fånga dagen – om framtiden vet vi ingenting.

– Jag gillar ljusa färger och har inrett husvagnen i shabby chic-stil. Jag är inte förtjust i en massa rödrutiga dukar och blommiga gardiner i olika färger, understryker mamma Susanne som stått för inredningen av vagnen.

På toaletten hänger rosa handdukar som matchar både tvålen, mattan och den spetsiga duken som ligger intill. Trevlig inredning är viktigt, understryker hon.

Hur kommer det sig att man väljer att tillbringa semestern på en campingplats en knapp mil ifrån där man bor?

Enkelhet, bekvämlighet och barnvänlighet, är parets snabba svar på den frågan.

– Vi har en till äldre dotter också som har egna barn och när vi ska åka och bada allihop så blir det mycket man ska tänka på. Nu har vi allt i vagnen och då blir det tätt när barnbarnen kommer hit och ska bada, säger Suzanne.

Frågan är om det blir något bad i det svala vädret?

Barnen utbrister:

– Vi ska bada direkt ni har gått!

Suzanne och Janne föredrar att hålla campingsemestrarna, med allt vad de innebär, enkla och kommande vecka i husvagnen bjuder inte på några större utsvävningar i köket.

– Det blir inga långkok direkt. Enkla pulversoppor och makaroner med korv är perfekt mat. Det är inget ekologiskt liv vi lever när vi campar direkt. I kökslådorna därinne ligger plastbestick och när jag är ansvarig för disken äter vi på platstallrikar, skrattar Suzanne.

Efter en campingsemester med barn, barnens kompis, hund och barnbarn som kommer på besök behövs ytterligare en semester, lovar Suzanne och Janne. Men då blir det på tu man hand.

– Det är ju inte så att man kan stänga om sig och vara ensamma direkt. Det får vi ta till hösten, säger det äkta paret och ler mot varandra.

Rätta oss
1 / 2
Familjen Herlin består av mamma Suzanne, hunden Skrollan, Teddy, Rasmus, Matilda, och pappa Janne. Victor Söder (till vänster i bild) har hängt med familjen till Bomstadbadens camping på semester.
2 / 2
I fredags intog familjen Herlin campingplats 413 på Bomstadbaden och för dem var närheten till hemmet på Råtorp avgörande då de valde semesterställe.
Aktuell artikel (1 av 8)
Husvagnssemester med shabby chic-inredning

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!