Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 27 april - vecka 17
Karlstad

Först i unik kedja

Som enskild butik är det svårt att synas bland alla kedjor. Det vet Skumplastförädlaren på Ilanda, Karlstad, som nu anslutit sig till varumärket Unika Butiker som väl kan kallas ett kluster för just unika butiker.
Artikeln fortsätter efter annonsen

– Vårt företag har funnits i över 30 år, och vi tog över butiken här för sex år sedan, ändå är det fortfarande kunder som kommer in och säger att de aldrig hört talas om oss tidigare, säger Annica Östlind, Skumplastförädling på Ilanda i Karlstad.

– Vi kände direkt att Unika Butiker är ett genomtänkt koncept, som kan fungera för oss.

Unika Butiker startade på initiativ av några butiksägare i Sundsvall och Timrå hösten 2013 i syfte att öka synligheten, lönsamheten och konkurrenskraften. Våren 2014 öppnade nätverket upp för andra städer att ansluta sig och på kort tid har 22 ytterligare städer anslutit sig. För att få vara med ska butiken vara fristående och privatägd, ska ha ett sortiment som på något sätt är unikt för den region butiken finns i, och dessutom på något sätt jobba hållbart, i sortimentet eller i sättet att arbeta.

• Men ni som specialbutik skulle väl ändå inte ha så mycket nytta av att ligga på till exempel Bergvik?

– Nej, kanske inte men där finns ändå butiker som saluför skumplast för inredning fast utan den fackkunskap som vi har - och ibland blir det då dubbla investeringar för kunderna eftersom de ändå till slut får leta rätt på oss, säger Annika Östlind.

Unika Butiker vann i september i hård konkurrens priset som Årets Rookie vid Sundsvallsregionens stora näringslivsgala Sundsvall Business Awards. Och det som är konceptet är så här långt en gemensam hemsida, Facebooksida och närvaro i övriga sociala medier samt en egen grafisk profil.

Rätta oss
1 / 1
Skumplastförädlaren i Karlstad är först i Värmland med att ansluta sig till konceptet Unika Butiker som ska hjälpa till med marknadsföring
Aktuell artikel (1 av 6)
Först i unik kedja

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!