Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 april - vecka 17
Karlstad

Fler renoverar under semestern

Bygghandelns försäljning ökar i år. När solen lyser med sin frånvaro finns det mer tid för att ta tag i byggprojekten hemma.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Stuvbutiken i Karlstad har haft mycket att göra under sommaren och storsäljarna är tapet och inomhusfärg.

– Vi har under sommaren sett en ökad försäljning på alla våra avdelningar, främst färg och badrum, men vi säljer även stora volymer balkongmattor och marksten, säger Sara Debäck, ansvarig för import på Stuvbutiken.

Sommaren är deras bästa försäljningsperiod under året då flera har tid att att renovera under semestern. Och det solfattiga sommarvädret har resulterat i att de har fler kunder i butiken än normalt.

– Folk passar på att fixa med de saker som har fått vänta till semestern. Är det strandväder har vi inte lika mycket kunder som det dagar som det regnar. Man fixar mer inomhus när det är dåligt väder. Som att måla, tapetsera och renovera badrum medan man vid bättre väder ägnar sig åt fasadmålning. Det ser vi på vår försäljning.

Bygg- och järnhandelns försäljningssiffror har under året ökat med 9,5 procent enligt branschens indexmätningar. Det kalla och ostadiga sommarvädret tros vara en av anledningarna till en kraftig ökning på 16,4 procent i juni. Men också den planerade sänkningen av ROT-avdraget vid årsskiftet från 50 till 30 procent.

– Vår totala försäljning för maj och juni har ökat med en fjärdedel mot samma period förra året och hittills i juli har försäljningssiffrorna ökat med 30 procent jämfört med förra året.

Normalt sett handlar folk efter jobbet men under semestertider är det fler som kommer in tidigt.

– Det märks att folk är pigga på morgonen och vill komma igång med arbetet hemma. De som bara ska komplettera med något kommer in riktigt tidig eller när sista timmen är slagen. Då gäller det oftast en extra tapetrulle eller färg.

Vid golvavdelningen befinner sig Lillian Nordberg, hon har precis köpt en lägenhet på markplan och har tagit sin dotter till hjälp för att planera inköp av golv och tapet.

– Min dotter har semester och hjälper mig att planera hur jag ska ha det i nya lägenheten. Köpet blev klart idag. Så nu kan vi välja ut vad vi ska ha.

Lillian, som ännu inte sålt sin förra lägenhet, har tänkt ta hjälp av hantverkare för att utföra renoveringsarbetet.

– Jag har hittat ett ekgolv som är fint och lätt att lägga. Vi ska även byta tapeter, säger hon.

Rätta oss
1 / 2
Lillian och Eva Norberg har hittat ett fint ekgolv till nya lägenheten.
2 / 2
Sara Debäck berättar att färgförsäljningen har gått bäst under sommaren.
Aktuell artikel (1 av 8)
Fler renoverar under semestern

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!