Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Karlstad

Fiskelycka vid Sandbäckstjärn

På fredagen var det fiskepremiär för inplanterad regnbåge vid Sandbäcks­tjärn i Karlstad.

Artikeln fortsätter efter annonsen

I onsdags planterade Sportfiskarna i Värmland in 100 kilo regnbåge i Sandbäckstjärn och på fredagen var det dags för premiärfiske. Mycket folk stod längs tjärnens strand och fiskelyckan verkade vara god. Överallt såg man att det sprattlade till i vattnet och en regnbåge håvades in.

– Förutom att vi planterade in nya regnbågar i onsdags, så planterade vi in fisk även förra året. Det finns jättemycket fisk i tjärnen. Det är roligt att det nappar så bra. De första 50 barnen som kom hit idag fick ett gratis metspö och det har säkert varit uppemot 60 barn här bara de första timmarna, berättar Peter Belin, regionansvarig Sportfiskarna i Värmland.

För alla barn var fisket gratis och ett av barnen som provade sin fiskelycka var Olle Bäcklund 8 år, från Karlstad som drog upp en fin regnbåge bara efter 20 minuter.

– Jag fiskar mycket och har fått två regnbågar förut. Den här var fin, säger Olle och agnar på ett nytt bete på sitt metspö.

Lite längre bort efter strandkanten stod Edith Hahne Lundqvist, 8 år från Karlstad, och fick hjälp av Jonas Forsberg från Vidars att håva in sin regnbåge.

– Den var väldigt tung så det var tur att jag fick hjälp att få upp den, säger Edith.

Rätta oss
1 / 3
Det nappade bra vid Sandbäckstjärn på fredagen.
2 / 3
Edith Hahne Lundqvist visade stolt upp sin regnbåge.
3 / 3
Olle Bäcklund 8 år var tillsammans med sin bror Arvid, 6 år och fiskade vid Sandbäckstjärn på fredagen. En fin regnbåge fastnade på hans krok efter endast 20 minuter.
Aktuell artikel (1 av 8)
Fiskelycka vid Sandbäckstjärn

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!