Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 24 november - vecka 47
Karlstad

"Det är bara kärlek han sprider"

Artisten Dani M:s medverkan i Kronoparkens dag har lett till att flera arrangörer hoppat av. Nu menar managern Andi Esfahani att artisten är feltolkad.– Folk borde lyssna på hans texter. Det är bara kärlek han sprider, säger han.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Dani M har vid ett par tillfällen skrivit statusuppdateringar på Facebook som har tolkats som antisemitiska. Det har under de senaste dagarna lett till att först Karlstads universitet och därefter landstinget hoppat av mångfaldsevenemanget Kronoparkens dag, där Dani M är ett av huvudnumren.

Dani M vill själv inte tala med media om saken, men hans manager Andi Esfahani säger att det är tråkigt att det annars så positiva evenemanget fått en så negativ inramning.

– Det är väldigt olyckligt och framförallt drabbar det ju kidsen i området.

Enligt Andi Esfahani står Dani M inte alls för någonting som är antisemitiskt.

– Det stämmer definitivt inte. Han tar avstånd från all antisemitism, all rasism och allt sånt. Han är ingenting av det som folk anklagar honom för.

• Men han har ändå skrivit en del kontroversiella saker på facebook.

– Det där började 2012 och sedan har folk lagt sitt eget pussel där de säger att så här tycker Dani om det och det här står Dani för, men det är ingenting av det som stämmer. Han står inte alls för de sakerna.

• Har han tagit avstånd från det han skrivit då?

– Det finns nog ingen som tagit så mycket avstånd som Dani har gjort. Förra veckan var det till exempel en artikel i Uppsala Nya Tidning där han svarade på alla de där frågorna, men det hjälper inte, folk tror som de vill ändå. Men jag kan lova dig, Dani har ingenting emot några religioner eller någonting sådant. Han är en superskön kille med ett stort hjärta och det förstår man om man lyssnar på hans musik.

• Så vad är hans budskap?

– Det är bara kärlek och att sprida en positiv vibe.

• Vad säger du om att flera arrangörer nu hoppat av Kronoparkens dag på grund av Dani M?

– Det är väldigt olyckligt att de tolkar det som Dani M står för på det här viset. Jag tycker att man måste ha lite mer info innan man tar så stora beslut.

• Hur känns det för er att komma till Karlstad nu efter allt det som hänt?

– Vi är ändå supertaggade på att komma dit och att spela. Då får alla träffa Dani, lyssna på honom och snacka med honom och sedan själva bilda sig en uppfattning. Då får de se vad han står för och vilken kärlek han sprider.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
"Det är bara kärlek han sprider"

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!