Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 20 juli - vecka 29
Karlstad

Barnmässan fyller 10 år

Från att varit en mässa som drog runt 1 000 besökare första året har Barnmässan, som i år fyller tio år närmare, 8 000 besökare.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Förberedelserna inför årets Barnmässa pågår för fullt hela veckan. Det byggs montrar, dras el och Linda Klemners mobil ringer hela tiden när VF träffar henne på tisdagsförmiddagen. Golvet i Rackethallarna har skyddats med masonitplattor och papp och på torsdagen när de 113 stycken utställarna kommer är den 3 000 kvadratmeter stora ytan färdigställd.

Rejäla tre meter breda gångar kommer att finnas för besökarna att vandra runt i lokalerna på, allt enligt planerna, så att alla barnvagnar kommer fram. Enligt Linda Klemner, mässgeneral, kommer det ändå att bli trångt då man räknar med att det kommer att finnas runt 8 000 besökare i lokalerna under helgen.

– När jag och Ann-Sofie Redfern startade mässan första gången för tio år sedan, kunde vi väl aldrig drömma om att den skulle växa till det den är idag, säger Linda Klemner.

På fredag slår portarna upp för årets Barnmässa och det finns mycket för barnfamiljer och övriga att välja på under mässans tre dagar. Bland annat ger Värmlandsteatern smakprov ur föreställningen ”Bamse och världsmästaren i elakhet” som kommer att spelas i Mariebergsskogen i sommar. Mässan får även besök av andra populära figurer som mumintrollen och Långa farbrorn, Lilla Anna och Spöket Laban.

– Vi har några nyheter varje år och i år satsar vi på Barnmässans kök, där det kommer att hända mycket spännande saker. Hockeyspelarna Jörgen Jönsson, Pelle Prestberg och Thomas Rhodin kommer att göra smarta mellanmål. Sen kommer även Nils-Olof Olsson, från Bonde söker fru, att laga mat tillsammans med Ann Söderlund, berättar Linda Klemner.

Till snickarverkstaden där barnen kan få ett snickarmärke och en egen snickarlåda med sig hem, har arrangörerna tagit hjälp av eleverna vid Nobelgymnasiet som har borrat 5 000 hål i de bräder som ska bli snickarlådor.

Rätta oss
1 / 2
I helgen är det dags för Barnmässan som fyller 10 år. Linda Klemner har bråda dagar då allt ska vara klart tills de 113 utställarna kommer på torsdag. På fredag klockan 10 slås portarna upp.
2 / 2
Linda Klemner berättar att årets insamling, delar av entréavgiften, kommer att gå till läkarmissions projekt att befria de barn som arbetar som slavar i Etiopien.
Aktuell artikel (1 av 8)
Barnmässan fyller 10 år

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!