Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Karlstad

Annorlunda blir normalt på Barnmässan

I helgen hålls Barnmässan på Racketcenter i Karlstad. Mässan som under fjolåret hade nästan 8 000 besökare erbjuder shopping, underhållning och föreläsningar.
Artikeln fortsätter efter annonsen

En del av intäkterna som görs på mässan går alltid till välgörenhet. I år valdes föreningen Trinity som förmånstagare. Trinity driver och bygger ett skolprojekt i Nepal. Byskolan som drivs av nepalesiska lärare har sedan starten finansierats med hjälp av sponsorer.

Heléne Grell som jobbar med projektet hoppas att pengarna de ska få in kommer räcka till att bygga ett hygienhus till skolan.

En, eller rättare sagt flera, av besökarna är från familjen annorlunda. Både familjen Wallquist och Ilmrud är här för att hålla föreläsningar och möta sina tv-tittare.

Åttabarnsmamman Madeleine Ilmrud som har varit på mässan tre gånger tidigare, tycker att det är riktigt kul.

– Det är jättekul att eventet har ett gott syfte, säger Madeleine.

Snart är hennes familj klar med tv-inspelningarna men de har redan nya planer på att medverka i offentligheten. I vilket sammanhang är dock fortfarande hemligt.

– Våra liv kommer fortsätta som vanligt men vi har några nya projekt på gång, säger hon.

Förutom att träffa familjerna annorlunda finns det en hel del montrar på mässan. En av dem är från märket Natura femme som säljer fertilitetsdatorer. En produkt för de som både önskar att få barn och för dem som fått nog av barn på Barnmässan.

– Med en Natura femme dator lär man känna sin kropp bättre och vet hur ens hormonkurva går. Dessutom ger den ett skydd på 99,3 procent, helt utan hormoner, säger Ulrika Bergenkrans.

Hela mässan är fylld av lek, skratt och en och annan stressad förälder. De mest avslappnade föräldrarna är också de som har flest barn. Runt familjerna annorlunda råder en harmonisk stämning.

Rätta oss
1 / 4
Familjerna annorlunda är här för att hålla föreläsning och träffa sina tv-tittare och bloggläsare.
2 / 4
Föräldrarnas tanke är att Charlie, 3 år, ska fotograferas på mässan som varje år. ”Det gick inte så bra det här”, säger mamma Alexandra Kullen. ”Det kanske blir nått”, viskar Charlie.
3 / 4
Oliver Hellberg, 3 år, ska få sin första klippning av frisören Petronella Petersson i dag.
4 / 4
En fertilitetsdator går att använda både av den som önskar få barn och den som inte vill ha fler.
Aktuell artikel (1 av 8)
Annorlunda blir normalt på Barnmässan

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!