Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Nyheter

Högsäsong för försäljning av fritidshus

Tiden efter påsk brukar innebära högsäsong för försäljningar av fritidshus. Men borde de som går i säljtankar haka på eller avvakta?

– De som köper fritidshus vill få in känslan i magen och den uppträder oftast sommartid, säger Kristoffer Kullberg, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Karlstad.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Högsäsongen för fritidshusen är i full gång i de sydligare delarna av Värmland.

Men meningarna om när det är bäst läge att sälja sitt fritidshus går isär hos mäklarna då det finns både fördelar och nackdelar med att behålla sitt boende över sommaren.

– Några kanske tänker att det är sista sommaren i stugan och vill njuta av det. Samtidigt, har ägarna tänkt att det är dags att sälja har de oftast kommit så långt i processen att de tycker att det är bättre att någon annan får chansen att njuta av det fina stället, säger Kristoffer Kullberg.

Han rekommenderar ändå att sälja inför sommaren då fritidshusen köps lite mer på impuls, jämfört med en permanent bostad.

– Det är viktigt att få in känslan i magen och den uppträder oftast sommartid. Fågelkvitter och närheten till vattnet ger bilder om hur man kommer att trivas. Sedan tio år tillbaka spenderas även mer och mer tid i husen då det går att sköta exempelvis en viss del av arbetet via internet och då höjs kraven på bekvämligheter så som rinnande vatten och toalett.

Och för de som går i köptankar redan nu kommer ett unikt fritidshus visas på Stora Skårholmen under nästa vecka.

– Du tar båten från Dingel­sundet och är där på ett kick. Platsen fungerar som en extra lunga och man kommer ned i varv omgående.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Högsäsong för försäljning av fritidshus

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!