Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 24 juni - vecka 25
Hammarö

Trygghetsboende med utsikt över Vänern

– Nu har vi nått målet, vi har skapat ett trygghetsboende av bästa kvalitet. Få kommuner kan visa upp ett bättre läge för boende till de som är äldre än 70 år, sa Margareta Ivarsson, (C) socialnämndens ordförande Hammarö.
Artikeln fortsätter efter annonsen

I går klipptes det blågula bandet och Margareta Ivarsson förklarade Hammarös första trygghetsboende invigt. Det gjorde hon inför de hyresgäster som redan har flytta in i de toppmoderna lägenheterna, alla med balkongen mot söder och utsikt ut över Lillängshamnen och med en glimt utöver Vänern.

I bottenplan på femvåningshuset finns det gemensamma samlingsrummet där hyresgästerna, politiker och personal hade samlats för invigningskalas med kaffe, tårta och underhållning.

– För tre år sedan sa jag till kommunalrådet Leif Sandberg att nu ska vi ett trygghetsboende här i kommunen och det ska ligga vid Lillängshamnen. Jaha sa han och nu står vi här i detta fantastiska hus. Detta är ett led i vår ambition att skapa Värmlands bästa äldreomsorg, sa Margareta Ivarsson.

I huset på Hamnvägen 10, är alla de 30 hyresrätterna uthyrda och hyresgästerna har flyttat in under oktober och november.

Lägenheterna tvåor och treor är anpassade för de som är lite äldre och behöver mer utrymme till att förflytta sig.

– Vi är så glada och stolta över Hammarös första trygghetsboende, sa Margareta Ivarsson.

Rätta oss
1 / 2
Margareta Ivarsson (C), socialnämndens ordförande, klippte invigningsbandet till trygghetsboendet i Lillängshamnen, Annika Lückner, verksamhetschef, och Anna-Kari Ståhl, enhetschef, fanns också på plats.
2 / 2
Hammarös första trygghetsboende ligger vid Lillängshamnen, 30 toppmoderna lägenheterna alla med balkongen mot söder och utsikt över Vänern.
Aktuell artikel (1 av 4)
Trygghetsboende med utsikt över Vänern

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!