Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 18 augusti - vecka 33
Hagfors

Vinsten ruinerade Johan

Triss-vinsten höll på att ruinera Johan Sjögren från Hagfors, aktuell i TV3:s Lyxfällan.Plötsligt var miljonären skyldig 317 000 kronor på grund av sitt spelmissbruk.– Jag brände 10 000 kronor i månaden i åtta år men idag är jag fri.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Det är en lättad Johan Sjögren, 30, som tar emot i sin lägenhet i centrala Hagfors.

Dagen innan har tv-publiken sett honom springa för att spy i kända tv-programmet Lyxfällan – efter att han insett vad hans liv inneburit för honom och hans familj.

Avsnittet är det första i den nya säsongen och spelades in i Hagfors i början av juni. Den en vecka långa inspelningen innebar en påfrestande tid för Johan, sambon Aida och parets drygt ett år gamla dotter.

– De fick mig att förstå att jag var en spelmissbrukare. Det var en fruktansvärt jobbig tid men nu har jag inte spelat på 13 veckor och fem dagar.

Det var Aida som fick Johan att söka till programmet, ungefär åtta år sedan Triss-vinsten som ruinerade honom.

Han skrapade då fram 20 000 kronor i månaden i 20 år, som han delade med dåvarande flickvännen. Eftersom han jobbade som undersköterska hade han med ens 10 000 kronor extra i månaden som han kunde slösa bort på spel.

Problemen hade börjat redan innan men förvärrades efter vinsten.

– Jag fick en otroligt konstig syn på pengar. Jag kunde gå in i en affär och tycka att en tröja för 400 kronor var dyrt, men hade samtidigt inga problem att lägga samma summa på spel varje dag.

Johan hade aldrig tidigare fått låna pengar på banken, men när vinsten kom fanns inga hinder, berättar han.

Triss-vinnaren hade inte körkort men fick låna till två bilar, ett hus och 100 000 kronor för att köpa prylar. Resultatet blev en skuld hos banken på 262 000 kronor exklusive räntor som han ska betala tillbaka under tre år.

Lyxfällan innebar vändpunkten.

– Jag är så oerhört tacksam för att jag fått chansen att ändra mitt liv i tid. Jag är inte stolt över vad jag gjort men hoppas att mina erfarenheter kan hjälpa andra i samma situation.

Rätta oss
1 / 1
”Jag är tacksam för att jag hann sluta i tid.” Johan Sjögren upplever idag en glimt av ljus efter 13 veckor och fem dagar utan spel. I torsdags var han med i TV3:s Lyxfällan.
Aktuell artikel (1 av 4)
Vinsten ruinerade Johan

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!