Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 juli - vecka 29
Hagfors

Järnkoll på Älvstrandsgymnasiet

Eleverna vid Älvstrandsgymnasiet får idag fredag besök av Järnkoll som är branschorganisationen Jernkontorets nya satsning på att få upp intresset för stålföretag bland gymnasieelever.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Jernkontorets informationsdirektör Peter Salomon säger att Järnkolls mål är att bygga långsiktiga relationer till ungdomar på orter där stålindustrin finns.

Inledningsvis deltar fem så kallade partnerskolor i satsningen varav Älvstrandsgymnasiet är en. De utvalda skolorna kommer att få besök ett par gånger per termin då olika aktiviteter genomförs samtidigt som stålindustrin ges möjlighet att visa att man är en attraktiv arbetsgivare.

– Vi kommer till exempel att ta över en mattelektion och visa hur matte är ett viktigt verktyg för en ingenjör och därigenom konkretisera vad matte används till i verkligheten. Vi kommer även erbjuda mentorskap och kvalitetssäkrade sommarjobb för de elever som vill komma ut på våra företag och få en fördjupad inblick i branschen, säger Lars Ragnarsson, processledare för Järnkoll, i ett pressmeddelande.

Uddeholm AB i Hagfors är mycket positiva till Järnkoll.

– Ett mycket bra initiativ som ger oss företag inom industrin möjligheten att visa att vi är moderna, spännande, utvecklande och globala arbetsplatser, säger Ellen Myrén Scott, personalutvecklare vid företaget.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 3)
Järnkoll på Älvstrandsgymnasiet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!