Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 22 april - vecka 16
Grums

Moderaterna i Grums vill satsa på hemtjänsten

Moderaterna i Grums vill se mer personal inom äldreomsorgen.På torsdagens kommunfullmäktige reserverade partiet sig därför mot majoritetens budgetförslag.– Nu när vi äntligen har lite pengar borde det gå till personalen, säger Judith Kisch (M).
Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter många dystra år är ekonomin i Grums äntligen i ett bättre läge. Den socialdemokratiska majoriteten har lagt ett budgetförslag för 2015, vilket skulle generera ett överskott om 12,3 miljoner kronor 2016.

I stället för att stoppa pengarna i madrassen vill Moderaterna se större satsningar på förebyggande av sjuktalen. Något som ska göras genom att nalla en miljon på överskottet som ska läggas på bemanning inom hemtjänsten.

– Vi har höga sjuktal inom äldreomsorgen. Det är en förlust för alla om man inte kan gå tillbaka till jobbet. Vår utgångspunkt är att förtäta personalen för att komma åt sjuktalen, säger Judith Kisch.

Moderaterna vill också se en noggrannare kontroll av kommunens ekonomi.

– Nu görs ekonomisk redovisning sex gånger om året. Vi anser att det borde göras varje månad förutom januari och juli, det är viktigt att ha koll på ekonomin.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 1)
Moderaterna i Grums vill satsa på hemtjänsten

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!