Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 17 juli - vecka 29
Grums

Kungskvarnen letar nya ägare efter konkurs

Kungskvarnens konferensanläggning i Borgvik har försatts i konkurs.– Det har varit dålig beläggning som en effekt av finanskrisen, säger konkursförvaltaren Peter Björnram.
Artikeln fortsätter efter annonsen

De nuvarande ägarna till Kungskvarnens restaurang och konferens i Borgvik hann bara driva verksamheten i ett och ett halvt år innan de ansökte om konkurs. Under februari har det hållits stängt på grund av lågsäsong.

– Vi får se hur vi gör i mars. Ambitionen är att ha en ny operatör på plats till säsongsstart i april, säger konkursförvaltaren Peter Björnram.

Han tror att försäljningen kan gå fort då det redan nu finns intresserade köpare. Men något pris har ännu inte bestämts.

– Vi ska få hjälp av konsulter och gå igenom pris, räkna på omsättningen och planera för visningar. Tidigare har det varit för dålig beläggning som en följd av finanskrisen 2009, det har inte varit den lönsamhet som krävs. Kungskvarnen är inte den enda konferensanläggning som dragits med problem, förklarar Björnram.

Anläggningen består av en restaurang, ett konferenshus, en festvåning med plats för 120 personer och en hotelldel med 27 rum och säljs med allt inkluderat – såväl vin som inventarier.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 3)
Kungskvarnen letar nya ägare efter konkurs

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!