Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Nyheter

Friad från bebismord får 160 000

Foto: Sanna Emanuelsson

Den 21-årige mannen satt häktad i över tre månader, misstänkt för mord på sin fem månader gamla bebis. Åklagaren lade ner förundersökningen eftersom det inte gick att avgöra om han eller modern var skyldig. Nu får han drygt 160 000 kronor i ersättning för lidandet som frihetsberövandet har inneburit.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det var förra sommaren som en fem månader gammal flicka avled på ett flyktingboende i Sunne. Läkare på centralsjukhuset larmade polisen eftersom de inte ansåg att skadorna på barnet orsakats av ett fall, vilket modern uppgett.

Läs mer:Berättelsen om ett dödat barn – och om varför ingen åtalas

Kort därefter anhölls och häktades flickans mor och den 21-årige fadern, misstänkta för mord. De båda kom att skylla det som skett på varandra och anklagade den andra parten för att ha orsakat flickans död. Åklagaren valde till slut att lägga ner förundersökningen eftersom det inte gick att slå fast vem som gjort vad.

Nu har justitiekanslern avgjort att mannen ska få drygt 160 000 kronor i ersättning för tiden han suttit häktad. Ersättningsbeloppet blir högre än vad annars är brukligt eftersom misstankarna gällde särskilt allvarlig brottslighet. Mannen har anfört att ersättningsbeloppet borde vara högre även på grund av mediernas omfattande publicitet och hans då unga ålder. De argumenten avslås dock av justitiekanslern.

Flickans mor har redan fått ett motsvarande belopp utbetalat.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Friad från bebismord får 160 000

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!