Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Nyheter

Fortsatt minus för Konsum Värmland

Foto: Peter Bäcker

Efter ett gäng rejäla sparåtgärder som dominerat nyhetsflödet kring Konsum Värmland det senaste året presenterade man på fredagen ändå en storförlust för 2016 – totalt 113 miljoner kronor.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Under den senaste tiden har bland annat Konsum Värmlands chark lagts ned, bageriet har avvecklats liksom butikerna Mansion och Affection. Dessutom aviserade man under vintern att Konsumbutikerna i Nykroppa och Björneborg ska läggas ner under våren.

Men ledningen för Konsum Värmland är trots allt hoppfull, enligt ett pressmeddelande som gick ut på fredagen.

– Nedläggningar, omställningar och avvecklingar kostar stora pengar innan det generera resultatförbättringar. För att kunna blicka framåt har vi valt att belasta så mycket kostnader som möjligt på förra året. Nu har vi på ett strukturerat och samlat sätt ramat in alla de åtgärder som krävs och vi räknar därför med ett positivt resultat redan för verksamhetsåret 2018, skriver vd:n Tomas Sjölander i pressmeddelandet.

Vid en pressträff på fredagen tog man också upp det som VF tidigare rapporterat om – en satsning på en stormarknad vid Välsvikens handelsområde i Karlstad. Butiken beräknas öppna till hösten.

Dessutom kommer Munkforsbutiken renoveras och en första prototyp av "Lilla Coop" kommer till Lysvik, meddelar Konsum Värmland.

– Efter att ha lämnat några tuffa år bakom oss som inneburit många jobbiga men nödvändiga beslut, som drar ner kostnaderna med cirka 80 Mkr på årsbasis, vågar vi äntligen blicka framåt och konstatera att framtiden återigen ser ljus ut för Konsum Värmland, skriver Tomas Sjölander.

Rätta oss
1 / 2

2 / 2

Vd Tomas Sjölander vid fredagens pressträff.

Aktuell artikel (1 av 8)
Fortsatt minus för Konsum Värmland

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!