Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 17 augusti - vecka 33
Forshaga

Nytt vargrevir nära Karlstad

Ett nytt vargrevir håller på att bildas i trakterna sydöst om Forshaga. Det handlar om två vargar som enligt länsstyrelsen markerar revir i området.
Artikeln fortsätter efter annonsen

- Många i området är oroliga, säger Maria Falkevik, rovdjursansvarig på länsstyrelsen.

Vilka vargar det rör sig om och varifrån de kommer är i nuläget oklart. Det man vet är att det är två revirmarkerande vargar som observerats i trakterna sydöst om Forshaga, med säkerställda observationer bland annat vid sjön Gapern.

- För att få mer exakt reda på vilka individer det rör sig om behöver vi säkerställa DNA från spillning. Vi behöver också fler spårningar och fler observationer för att kunna säga vilken utsträckning reviret har, säger Maria Falkevik.

Det rör sig alltså om ett helt nytt revir som håller på att etableras, vilket tillsammans med det revir som finns norr om Väse är det revir som ligger närmast Karlstad. Att reviret ligger inom ett relativt tätbefolkat område har gjort att länsstyrelsen fått in extra mycket frågor och funderingar.

- Det bor mycket folk i trakten och det finns många hästgårdar. Folk i trakten är ganska oroliga, men om det sedan finns något fog för oron är en annan sak. Vi har i alla fall inte fått in rapporter om några incidenter. Anledningen till att vi är ute nu och söker är att det är ett nytt revir, säger Maria Falkevik.

Rätta oss
1 / 1
Det bor många människor i det område där vargparet håller på att bilda nytt revir. Det nya reviret och reviret som redan finns i Väse utgör det de två vargrevir som ligger närmast Karlstad. Vargen på bilden är inte någon av de värmländska vargarna.
Aktuell artikel (1 av 1)
Nytt vargrevir nära Karlstad

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!