Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 21 juni - vecka 25
Forshaga

Myggkritik från Forshagamoderater

Moderaterna i Forshaga är inte imponerade av miljökontorets mygg­insatser.– Det är nästan komiskt, säger gruppledaren Thomas Nilsson.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Han syftar då främst på uppgifterna om att slyröjningen, gasolfällorna och andra förebyggande åtgärder skulle ha haft positiv effekt. Det finns det inget stöd för, menar han:

– Jag har pratat med Jan Sandström på Medab som har skött myggbekämpningen i Nedre Dalälven sedan 1980-talet. De har gjort liknande insatser där och lämnat områden för att jämföra mot områden som bekämpats med BTI. Det har inte haft någon effekt alls.

Han fortsätter:

– Rent generellt har vi i Moderaterna inget förtroende för miljökontoret, då de helt enkelt inte har den kunskap som krävs. De övertolkar de insatser som gjorts. Visst, det har varit mindre mygg i år, men jag tvivlar starkt på att deras mätningar visar rätt antal.

• Vad bör göras?

– Det bästa vore att staten tog ett starkare grepp om myggproblematiken, skapade en organisation runt det och utbildar folk så man faktiskt får den kompetens som krävs. Egentligen borde ju inte det här vara en politisk fråga som man ska ha olika åsikter om, men tyvärr blir det så ändå när det sköts så illa.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 4)
Myggkritik från Forshagamoderater

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!