Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 17 juli - vecka 29
Nyheter

Myggföreningen fick rätt i kammarrätten

I juni begärde Föreningen för myggbekämpning att Forshaga kommun skulle lämna ut handlingar angående dippning av mygglarver. Forshaga sa nej och överklagade till kammarrätten som nu ger myggföreningen rätt.

Artikeln fortsätter efter annonsen

På tisdagen kom kammarrättens dom i målet mellan Föreningen för myggbekämpning och Forshaga kommun. I domen ger Kammarrätten, myggföreningen rätt att ta del av det arbetsmateriel i form av anteckningar och noteringar från dippning av mygglarver som utförts av kommunen.

Kammarrätten skriver i sitt beslut att de handlingar som myggförening begärt ut är slutbehandlade i och med att rapporten ”Långsiktig myggstrategi under åren 2013-2015” lagts fram och därför utgör allmänhandling. Kammarrätten anser att därför är inte dippningen av mygglarver något arbetsmaterial. Allmänna handlingar ska lämnas ut om det inte finns hinder för sekretess och eftersom Forshaga kommun inte har gjort någon sekretessprövning återremitteras ärendet till kommunen för en sådan prövning.

– Det känns väldigt skönt och vi är väldigt glada över att domslutet tillslut kom. Nu är vi en bit på väg i vårt mål med myggfrågan för de som bor i kommunen. Vi tror att det kommer att vara svårt för kommunen att lägga ett sekretessbeslut på materialet, men vi får väl se hur det går, säger Mikaela Mathiasson, ledamot av Föreningen för myggbekämpning.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Myggföreningen fick rätt i kammarrätten

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!