Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 21 juni - vecka 25
Forshaga

Inget helikopterlyft de närmaste dagarna

Det är för få mygglarver ännu för att helikoptern ska lyfta över området Pannkakan i Deje. Onsdag­ens kontroll visade ett genomsnitt 20 larver per dipp.
Artikeln fortsätter efter annonsen

– Vi kontrollerade både i kontrollområdet och i Pannkakan på onsdagseftermiddagen och fick ett genomsnitt på 20 larver vid varje dipp, enligt det tillstånd vi har för att bekämpa översvämningsmyggen med VectoBac G måste det vara ett genomsnitt på 50 larver per dipp och 1 000 mygg i fällorna. Så de närmaste dagarna kommer det inte att ske någon bekämpning, säger Urban Ledin, miljö- och byggchef vid Forshaga kommun.

Just nu sker den andra bekämpningen i Nedre Dalälven och Urban Ledin har en daglig kontakt med helikopterpiloten som även kommer att vara den som kommer att ha hand om bekämpningen i Deje. Urban Ledin säger att de kommer att vara klara med årets bekämpning i Nedre Dalälven i helgen och de kan ”rycka ut” till Deje med ett kort varsel.

– Jag ska mejla piloten i kväll och tala om att det inte kommer att vara aktuellt att han ska flyga hit i dagsläget. De har sagt att om vi får en masskläckning kan de komma på direkten. Just nu har det inte skett någon förändring av mygglarverna sen i måndags, men när det nu har blivit varmare kan det bli en snabb kläckning, säger Urban Ledin.

• Det sägs ju från många Dejebor att det finns massor av mygglarver. Hur kommer det sig att ni inte får så många i era dippar?

– Jag skulle gärna vilja veta var de har dippat någonstans för att få så många som det sägs, säger Urban Ledin.

Rätta oss
1 / 1
Myggen samlar kraft – men ännu kommer de inte bombas.
Aktuell artikel (1 av 4)
Inget helikopterlyft de närmaste dagarna

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!