Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 17 mars - vecka 11
Nyheter

Botström kvar som SSU-bas

Foto: Håkan Strandman

Philip Botström har haft ett turbulent år – men i helgen valdes han ändå om som riksordförande för SSU.

– Det känns enormt hedrande att få det förtroendet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Den Filipstadsbördige 26-åringen fick blickarna på sig i början av året, då han tog taxi från Sälen till Stockholm för 7 900 kronor (en nota han senare stod för själv). Det hela följdes av att han gick ut och berättade om sin psykiska ohälsa och sina utmattningssymtom, och enligt principen om fullständig öppenhet valde han senare också att komma ut som gay.

En omvälvande tid, minst sagt – men Philip Botström vill inte ha det ogjort:

– Det var en jobbig erfarenhet, men nyttig. jag har lärt mig, både som politiker men framför allt som människa, är att man har allt att vinna av att vara öppen och dela med sig. Jag har känt ett enormt starkt stöd och brinner fortfarande för politiken. Att få fortsätta två år till över valrörelsen nästa år känns otroligt inspirerande.

Numera försöker han se till att ha en bättre balans mellan arbete och vila, till exempel undviker han sociala media helt ibland. Som under kongressdagarna den gångna helgen.

– Ett sånt här uppdrag är tufft, det ska vara tufft, men ingen kan kräva att man ska vara uppkopplad 24 timmar om dygnet. Politik är inget kortdistanslopp.

• Vad är målet framöver?

– Självklart att S vinner valet nästa år och att de frågor som SSU driver lyfts, som att vi inom en generation helt ska radera klyftorna i skolan, på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden. Ett konkret första steg är att höja barn- och studiebidraget som legat stilla sedan 2006.

Rätta oss
1 / 1

Philip Botström valdes om på två år.

Aktuell artikel (1 av 8)
Botström kvar som SSU-bas

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!