Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 23 maj - vecka 21
Nyheter

Bostadspriserna stiger igen i Värmland

Nu stiger priserna på såväl bostadsrätter som villor i Värmland igen, efter att året började med fallande priser i hela länet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

De senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, visar att bostadspriserna i Värmland har stigit under det senaste kvartalet. I mars var situationen en annan även om mäklarna då trodde på en stabilisering av priserna. Bostadsrättspriserna har ökat med 2,4 procent och villapriserna har blivit 4,4 procent dyrare. På årsbasis har bostadsrättspriserna sjunkit med 3,7 procent medan villapriserna sjunkit med 0,9 procent. Priserna på risknivå är fortsatta stabila.

– I de större städerna ligger amorteringskraven som en våt filt över marknaden och orsakar minskad rörlighet på bostadsmarknaden. Redan när regeringen sa ja till amorteringskravet borde man ha beslutat om balanserande åtgärder, och till exempel avskaffat flyttskatten. En ansvarsfull och långsiktig bostadspolitik behöver vara högt på agendan i valrörelsen, säger Marcus Svanberg, vd för Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Dyrast är det att köpa sig en bostad på Hammarö där en villa i genomsnitt ligger på 2,8 miljoner kronor. I Karlstad ligger priset på 2,7 miljoner kronor och billigaste kommunen att köpa sig en bostad är i Munkfors där genomsnittet för en villa ligger runt 427 000 tusen kronor. I hela länet ligger genomsnittet för en villa på 1,7 miljoner kronor.

Rätta oss
1 / 1

De senaste tre månaderna har bostadspriserna i Värmland stigit.

Aktuell artikel (1 av 8)
Bostadspriserna stiger igen i Värmland

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!