Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 april - vecka 17
Arvika

Skogsnäringen i västra Värmland får tillskott

Ett litet företag i Jössefors har bestämt sig för att göra en miljoninvestering inom transportindustrin och har köpt in en specialdesignad trailer för att frakta skogsmaskiner i västra Värmland.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Enligt logistikföretaget VSV Frakt i Arvika, som använder Ronny Olsson transport AB till många av sina förflyttningar av skogsmaskiner, är Jösseforsföretaget helt unikt.

– Att de har valt att satsa såpass mycket, trots att det är ett så litet företag, tycker vi är hemskt roligt. Det betyder mycket att de är så serviceinriktade och vi vill lyfta fram deras kompetens, säger Christina Lundqvist, marknadschef på VSV Frakt AB.

Ronny Olsson transport AB (Rotab) har fyra anställda och omsätter cirka sex miljoner kronor om året.

Nu har de satsat på en specialbyggd trailer för närmare en och en halv miljon kronor som skall göra logistiken avsevärt enklare.

– Vi har beställt en så kallad maskinjumbo från ett företag i Göteborg. Den är specialkonstruerad på det sätt att axlarna, alltså hjulen, är placerade tätare vilket gör att det blir bättre skogsframkomlighet, berättar Ronny Olsson.

De anställda tar emot koordinater från skogsföretaget som talar om var och när de ska hämta skogsmaskinerna och till vilket ställe de ska levereras.

Detta kan ta tid, förklarar Ronny Olsson, eftersom maskinerna ska lastas av och på och sedan köras ut i skogen.

Dessutom innebär det allt som oftast nattskift för de anställda.

– Med vår nya trailer kommer vi att spara tid för både oss själva och kunden och vi tror att det är en viktig utveckling inom skogsindustrin att investera i mer effektiva transportmedel.

En liknande maskin- och specialtransport finns inte i Värmland, såvitt de vet, och enligt lag kan företaget även köra den i Norge.

– I Sverige får en trailer vara upp till 24 meter lång, men i Norge krävs det att de är lite kortare.

Rätta oss
1 / 2
Ronny Olsson jobbar på Rotab, ett litet fraktföretag i Jössefors. De är det enda företaget i Värmland, såvitt de vet, som har en så kallad ”maskinjumbotrailer”.
2 / 2
Den nya trailern är specialbyggd och har lättare skogsframkomlighet.
Aktuell artikel (1 av 3)
Skogsnäringen i västra Värmland får tillskott

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!