Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 april - vecka 17
Årjäng

Centern kallar till presskonferens

(Uppdaterad) Det politiska trasslet i Årjäng fortsätter. – Centerns kommunfullmäktigegrupp avsäger sig sina uppdrag, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Johannesson (C).

Artikeln fortsätter efter annonsen

Hon bekräftar att hon själv och samtliga ledamöter har tagit det drastiska beslutet att avgå från sina ordförande- och vice ordförandeposter i nämnderna med omedelbar verkan.

– Mer information får ni på presskonferensen om en timme, ni är välkomna då, säger hon till VF.

Det har varit stor oreda i politiken i Årjäng under sista tiden. Skolchefen har bland annat varslats om uppsägning, för att kort därefter få beskedet att hon får behålla jobbet. Bråket runt skolchefen ledde till att två socialdemokrater tog time out från kommunalpolitiken på obestämd. Efter turerna kring skolchefen avgick barn- och utbildningsnämndens ordförande med omedelbar verkan och övriga centerpartister i samma nämnd ställde sina platser till förfogande.

Politikerna har också tagit över ansvaret för att anställa och avskeda verksamhetschefer i Årjängs kommun, något som tidigare skötts av kommunchefen.

Centerpartiet i Årjäng uppgav i ett pressmeddelande i morse att det är med anledning av ett extra partimöte som de kallar till presskonferens i eftermiddag.

 

Presskonferensen:

Klockan 15.00 inleddes presskonferensen där Lisbeth Carlsson omgående läste upp ett pressmeddelande där det framgick att Centerpartiets medlemmar i Årjängs kommun alla lämnar sina tunga poster inom kommunen.

Katarina Johannesson, avgående ordförande i kommunstyrelsen, beklagar att det blev som det blev med skolfrågan, framför allt.

– Vi har inte något mandat att sitta kvar som ordförande, säger hon.

 

Hitills har C styrt tillsammans med S och FP.

Kommunstyrelsen Ledamöter och ersättare:

Ordförande Katarina Johannesson (C)

Esbjörn Andersson (M), vice ordförande

Ordinarie ledamöter:

Anna-Lena Knutsson (FP)

Lars Gustafsson (FP)

Roland Kylén (C)

Mats Andersson (C)

Kristina Kristiansson (S)

Maurice Leroy (S)

Daniel Schützer (S)

Mårten Karlsson (S)

Ulla-Kerstin Aronsson, (S)

Rätta oss
1 / 1
Katarina Johannesson, kommunstyrelsens ordförande i Årjäng, kommer enligt uppgifter till SVT att under måndagen lämna sitt uppdrag tillsammans med flera partikamrater. FOTO: Arkivbild
Aktuell artikel (1 av 3)
Centern kallar till presskonferens

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!