Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 16 december - vecka 50
Allmän

Värmländska kommuner i topp på att fika rättvisemärkt

Karlstad var en av de kommuner i Sverige där man var bäst på att inta rättvisemärkt fika på årets Fairtrade-utmaningsdag i torsdags. Förutom de tre storstäderna hade bara Lund fler Fairtrade-fikare.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Enligt statistik på Fairtrades officiella hemsida hade 11 525 rättvisefikare från Karlstad registrerat sig, men enligt Karlstads egen Fairtrade-samordnare var siffran ännu högre: 12 953. Karlstads utmaning till Örebro tycks ha slutat med en förkrossande värmländsk seger, eftersom Örebro bara räknat in 3 620 rättvisefikare.

Enligt den nationella sammanställningen, som får ses som preliminär, skulle 13 procent av Karlstadsborna ha deltagit i torsdagens Fairtrade-kampanj. Men ännu bättre var Hammarö med 34 procent – bäst i Sverige. Dals-Ed kom tvåa med 30 procent, men platserna tre och fyra togs också av Vämlandskommuner: Eda med 27 procent och Munkfors med 23. På topp 10 fanns dessutom Kil med en åttonde plats på 18 procent, så Fairtrade-fikande tycks vara synnerligen populärt just i Värmland – undantagande Grums och Årjäng, som är bland 25 kommuner i landet med noll fikare.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 1)
Värmländska kommuner i topp på att fika rättvisemärkt

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!