Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Karlstad

Hundratals manifesterade mot den stoppade jakten

Flera hundra människor manifesterade mot den stoppade jakten på Stora torget på fredagseftermiddagen.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Däribland Mikael Dahlqvist (S), riksdagsledamot och tidigare kommunalråd i Hagfors.

– En viktig fråga för Värmland, säger han.

Bakom manifestationen stod Högbodajägaren Sofie Rockmyr, 27. Bara några timmar efter att förvaltningsrättens dom på torsdagskvällen organiserade hon det Facebook-upprop som protesterade mot beslutet på fredagen.

– Det är inte bara jägare. Vi är lantbrukare, djurägare, folk i stort och sådana som bor på landsbygden, sade Sofie Rockmyr i sitt inledningstal på torget.

En av många hundra som kommit för att manifestera var riksdagsledamoten Mikael Dahlqvist (S), tidigare mångårigt kommunalråd i Hagfors. Han säger att han kommit för att han anser frågan vara viktig för Värmland och för att han styrt en av landets vargtätaste kommuner, men att han varken är vargkramare eller -hatare.

– Frågan borde skötts bättre, och för flera år sedan. Att ett beslut återigen kommer i elfte timmen skapar frustration och man blir lite orolig för förtroendet för rättsystemet.

Dahlqvist är dock noga med att poängtera att han tar avstånd från förfarandet att inte kunna överklaga ett myndighetsbeslut.

– Jo, för guds skull, det ska man kunna göra. Det är själva processen och förfarandet fram till det här beslutet som jag tycker är dåligt.

Rätta oss
1 / 4
Sofie Rockmyr, 27, från Högboda, organiserade den stora protest mot den stoppade vargjakten som hölls på Stora torget i Karlstad på fredagseftermiddagen. Flera hundra personer hade samlats för manifestationen.
2 / 4
Riksdagsledamoten och Hagfors tidigare kommunalråd Mikael Dahlqvist (S) var på plats. Han anser att jaktfrågan skötts dåligt fram till torsdagens beslut.
3 / 4
4 / 4
Aktuell artikel (1 av 8)
Hundratals manifesterade mot den stoppade jakten

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!