Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 april - vecka 17
Allmän

Flygbolaget nöjt med bokningsläget

Bokningarna till den nya flyglinjen mellan Frankfurt och Karlstad går enligt planen. Det konstaterar flygplatsens vd Peter Landmark.– Från flygbolagets sida är man väldigt nöjda, säger han.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Exakt hur det ser ut med bokningarna till de första avgångarna vill inte det brittiska flygbolaget BMI avslöja. Men enligt den information som Peter Landmark fått så ser det bra ut.

– De säger själva att bokningarna har varit topp fyra någonsin när det gäller nya flyglinjer som de har startat. Och det är trots att vi ännu inte har haft så kallade genomgångsbiljetter, säger han.

De genomgångsbiljetter som Peter Landmark talar om är det som gör att man kan ta sig vidare ut i världen på en och samma biljett. Den möjligheten kommer nu att finnas från och med nästa vecka tack vare att Karlstad Airport inlemmats i Lufthansas bokningssystem.

– När samma sorts system infördes i Växjö så slog det bara till på en gång i bokningarna. Det kommer att vara ett stort lyft, säger Peter Landmark som har svårt att se att någonting kan gå snett med den nya flyglinjen.

– Behovet är enormt stort. För bara tre år sedan hade vi tre flighter om dagen med propellerplan till Köpenhamn på en linje som bar sig, och nu har vi två om dagen till Frankfurt, vilket är en mycket mer attraktiv destination. Dessutom är prisbilden betydligt bättre än den som var till Köpenhamn.

Att man valt att sluta avtal med just BMI är en av huvudorsakerna till Landmarks påtagliga optimism.

– Det är tack vare deras goda relationer med Lufthansa som vi nu har fått en flyglinje som finns med på den internationella flygkartan, säger han.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 1)
Flygbolaget nöjt med bokningsläget

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!