Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 juli - vecka 30
Allmän

E45 mellan Åmål och Säffle avstängd

Regnet ställde till stora problem för vägarna i södra Värmland och Dalsland under lördagen. Flera vägar var oframkomliga och räddningstjänsten gick ut med varningar till trafikanter att vara uppmärksamma då vägarna kunde vara underminerade.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Värst drabbat blev E45 vid Tveta mellan Åmål och Säffle. Trafikverket räknar med att öppna E45 vid Tveta tidigast på söndag förmiddag för trafik igen. Alternativ färdväg är E20 över Mariestad och E18 över Karlstad.

Övriga vägar som var avstängda på lördagseftermiddagen är väg 175 vid Ölserud, väg 531 vid Vickersrud, väg 523 mellan Myrås-Sillebotten söder om Årjäng, väg 2254 vid Furunäs och väg 2248 Laxarby-Hognerud.

I övrigt är det begränsad framkomlighet på många vägar i västra Värmland.

Det är i nuläget stopp i tågtrafiken mellan Karlstad-Göteborg på grund av översvämning.

SJ skriver på sin hemsida att ersättningsbussar är beställda men har svårt att komma fram då det är stopp på riksvägarna. Tågtrafiken beräknas vara igång igen tidigast måndag 30 augusti.

Rätta oss
1 / 2
E45 vid Tveta stängdes av för all trafik på lördagen.
2 / 2

För mer information om tågets beräknade avgångs- och ankomsttid från och till respektive station, sök på tågets nummer eller på aktuell station under "Sök station och tåg", eller ring SJ Trafikinformation på 0771-75 75 75.

Aktuell artikel (1 av 1)
E45 mellan Åmål och Säffle avstängd

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!