Torsdag, 21 september - vecka 38
Nyheter

33-åring åtalas för mordförsök

Foto: JESSICA GOW

En 33-årig man från Kristinehamn har åtalats för ett våldsamt rån på en äldre man. Den äldre mannen blev huggen i magen och i ryggen med en kniv.

Artikeln fortsätter efter annonsen

33-åringen misstänks för att ha begått en rad olika brott den 27 februari i år. De allvarligaste brotten är grovt rån och försök till mord. 33-åringen misstänks ha gett sig på en 72-årig man i Kristinehamn. 33-åringen ska ha haft en kniv i den ena handen och ett knogjärn i den andra då han rånade 72-åringen på en väska som innehöll en mobiltelefon.

Sedan ska han ha försökt att döda 72-åringen genom att knivhugga honom i magen och i högra delen av ryggen. Den äldre mannen skadades svårt och han fick livshotande skador. Hugget i magen gick in i urinblåsan och orsakade en omfattande blödning i buken. Knivhugget i ryggen träffade en artär i revbensmellanrummet och punkterade höger lunga, det hugget orsakade en omfattande blödning i höger lungsäckshåla.

Enligt åtalet så har 33-åringen begått gärningarna med uppsåt. Åklagaren anser att rånet ska bedömas som grovt eftersom 33-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet eftersom han, beväpnad med både kniv och knogjärn, gett sig på en äldre man och med tanke på att våldet varit så pass grovt att det gett den äldre mannen livshotande skador. Kniven som användes under det misstänkta mordförsöket hittades av ett vittne i ett trapphus och den har tagits i beslag av polisen.

33-åringen var påverkad av amfetamin under det våldsamma rånet. Samma dag ska han även ha stulit ett par byxor och en tröja på Coop i Kristinehamn. När butikschefen skulle gripa 33-åringen gjorde han våldsamt motstånd och butikschefen fick ett slag i ansiktet. I väntan på att polisen skulle komma stängde butikspersonalen in 33-åringen på ett kontor. Därinne gick 33-åringen bärsärk och slog sönder inredningen i rummet, skadorna uppgick till 14 000 kronor.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
33-åring åtalas för mordförsök

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!