Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 18 mars - vecka 11
Näringsliv

Stor uppmärksamhet

Det värmländska arbetet med att öka andelen kvinnor i styrelser lyftets fram som ett gott exempel under ett seminarium i Almedalen på onsdagen.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Företagspartner, berättade om de värmländska framgångarna med att få in fler kvinnor i de värmländska företagens styrelser, inför bland annat barn- äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regner, (S).

Åsa Regner berättade under seminariet om sina förväntningar på den nya jämställdhetsmyndigheten som startar vid årsskiftet.

– Mitt uppdrag är att bidra till att utveckla företagen i Värmland och skapa tillväxt. Genom att jobba tillsammans med Länsstyrelsen och Region Värmland har vi kunnat samla våra resurser och det har gett resultat, sa Anna Lundmark Lundbergh till deltagarna.

Seminariet i Almedalen ”Från prat till jämställt resultat” arrangerades av alla länsstyrelser Sverige. För Katarina Jakobsson, särskilt sakkunnig jämställdhet, Länsstyrelsen i Värmland, var det självklart att arbetet i Värmland skulle lyftas fram som ett gott exempel på nationell nivå.

Det är ett jättebra, konkret exempel på hur vi på länsstyrelsen genom regionalt samarbete kan få de nationella målen för jämställdhet att realiseras regionalt, säger Katarina Jakobsson.

Rätta oss
1 / 1

Från vänster, Lars Arrhenius, utredare av föräldraförsäkringen, Anna Lundmark Lundbergh, vd ALMI Företagspartner Värmland, Sara Lhådö, särskilt sakkunnig i jämställdhet, Länsstyrelsen Skåne, Kerstin Alnebratt, ordförande, organisationskommittén för bildandet av den nya jämställdhetsmyndigheten, Åsa Regner, Barn- äldre- och jämställdhetsminister.

Aktuell artikel (1 av 8)
Stor uppmärksamhet

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!